Turism

Vädret på Ven

Som med de flesta turistorter så kan det vara väldigt skillnad på väder från dag till dag. Om man befinner sig en vecka på Ven mitt över sommaren så kan man få uppleva ett fantastiskt väder om det vill sig väl. Likaväl så kan det regna och blåsa på Ven strax utanför Landskrona.

Håll koll på vädret

Det klart bästa innan ni åker till Ven är att kolla upp väderrapporterna för den period som ni ska vistas på ön. Det kan förvisso slå om och bli dåligt väder så se till att planera för inomhusaktiviteter i fall att ni inte kan vara utomhus. Det kan vara spel av olika slag eller så kan ni nyttja internets resurser och spela något passande där. Huvudsaken är att ni har något att göra tills ovädret gått över. Förhoppningsvis så håller det inte på hela dagen utan ni kan ger er ut på upptäcktsfärd på Ven innan solen går ner.

Upplevelser inomhus på Ven

Det finns naturligtvis upplevelser inomhus på Ven som man kan ta då inte vädret tillåter utomhusaktiviteter. Bygdegården kan vara ett ställe som ni kan uppleva om vädret är av den sämre sorten. På någons av öns krogar så kan det sommartid vara uppträdande av olika slag kvällstid. Det kan vara ett gott alternativ om man inte vill sitta hemma och invänta nästa dags äventyr på ett soligt och helt magiskt Ven. Även Sankt Ibbs kyrka kan vara värt ett besök om inte vädret är det bästa.