Turism

Helsingborg – turista på fastlandet

Ven är en otroligt härlig Ö men har tyvärr, precis fastlandsdelen av kommunen inte allt för mycket att göra. Som tur var så går det att åka bara några mil till de omgivande kommunerna för att hitta underhållning och boende perfekt för en weekendresa.

Helsingborg från vattnet

Helsingborg

Helsingborg ligger bara någon timme bort från Ven med bil och är den perfekta utgångspunkten vid en weekend. För boendet finns det en del att välja bland och med färjeanslutningarna till Helsingör är en dagstripp till Danmark inget problem.

I Helsingborg så hittar man perfekt underhållning för barnfamiljen i Tropikariet där man får träffa på en stor mängd exotiska djur. I avdelningen Regnsskogsnatt är dygnet omvänt så att de nattaktiva djuren är pigga och aktiva då det för oss är dag. Bland annat Flygekkorrar, apor och fladdermöss rör sig runt om kring i avdelningens månskensljus.

Utöver nattavdelningen så finns det även avdelningar för olika världsdelar där man kan se exempel på dess djurarter. Bland annat Afrika, Sydamerika och Madagaskar finns representerade.

Om man väljer att röra sig över till Danmark och så kan man där besöka internationellt erkända konstmuseumet Louisiana Museum of Modern Art. Där kan man beskåda många stora konstverk från modern tid. Bland annat Yoko Ono har tidigare ställt ut där.

Vill man ha finkulturella upplevelser i Helsingborg så kan man istället bege sig till Helsingborgs stadsteater där det under årets gång spelar många olika föreställningar. I