Turism

En resa till Ven

Vi har tagit fram ett förslag på hur man kan planera en weekendresa till Ven. Den här resan har ett par i åtanke. För er som reser med familj finns det så klart flera aktiviteter som är barnvänliga längs vägen. 

Vi börjar resan i Stockholm, närmare sagt på Arlanda. För att slippa de långa bilköerna och tullarna så tar vi helt enkelt flyget. Vi har bokat resan ganska långt i förväg för att vara säker på att få en plats och för att få så bra pris som möjligt. Vi använder oss av tjänsten Avionero för att hitta billigaste biljetten från Arlanda till Köpenhamn. Eftersom detta är en upptäcktsfärd passar vi bo ett kortare besök i Danmark.

Väl i Köpenhamn reser vi från flygplatsen till stadskärnan. Eftersom vi bara är borta i några dagar har vi packat lätt och tar oss fram till vårt bokade hotell. Vi vill se staden och behöver bara ett rum för att sova och förvara packningen, därför passar det med ett billigare hotell med kravet att det finns Wi-Fi och frukost serveras på morgonen.

Efter att ha checkat in och lämnat väskorna, beger vi oss ut på stan. Vi varvar shopping med fikapauser och några sevärdheter. En guidad tur i Christiana är höjdpunkten, stadsdelen som övertogs av hippies på 70-talet och fortfarande huserar Köpenhamnsbor med alternativ livsstil.

Efter en god natts sömn tar vi morgonfärjan till Malmö, tillbaka till Sverige. Vi tar sedan tåget från Malmö till Landskrona Skeppsbron där vi byter till buss för att komma över bron och till den vackra ön Ven. Återigen lämnar vi av väskorna på hotellet och beger oss ut. Under tre underbara dagar utforskar vi ön i vår egen takt. Ett måste är så klart att se Tycho Brahes Trädgård och besöka de lokala butikerna och caféerna.